ЧИ МОЖУТЬ ВЛАДИ ЗАБРАТИ ОСОБИСТИЙ ТРАНСПОРТ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ?

вівторок, 4 жовтня 2016 р.

news_photo

Чи можуть забрати транспорт на армію?

Ситуація, що складається в нашій країні на даний момент, не може не впливати на проживають в ній громадян. Сьогодні багатьох лякає новина про те, що відтепер особистий транспорт можуть вилучати представники влади, це підтверджує закон «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», не так давно вступив в силу. Якщо бути коротким, то можна сказати, що цей документ офіційно дає право представникам влади тимчасово забирати у воєнний користування (особливу увагу приділено повнопривідним вантажівкам та автобусам) транспорт.

 

В ЯКИХ ВИПАДКАХ ВЛАДИ МОЖУТЬ ЗАБРАТИ АВТОМОБІЛЬ?

 

Слід пам'ятати, що влада може вилучити транспорт тільки в наступних випадках:

 

в разі виникнення війни;

при офіційному оголошенні надзвичайної ситуації;

при виникненні особливих ситуацій в країні (АТО, часткова мобілізація).

Слід зазначити, що в юридичному плані в даному законі багато незрозумілих моментів. Наприклад, неясно прописаний процес компенсації в разі, якщо автомобіль буде пошкоджений, адже автомобілі, які більше цікавлять військових - це автобуси і вантажівки, відомі своєю великою прохідністю (ГАЗ-66, «Урал», КрАЗ і т.п.). Але влада обіцяє в самий найближчий час прояснити «білі плями» в законі і уточнити цей момент.

 

ЯКИМ ЧИНОМ ВІДБУВАЄТЬСЯ ВИЛУЧЕННЯ ТРАНСПОРТУ?

 

Слід знати, що прийом-передача транспорту повинна проходити по акту. У документі буде зазначено технічний стан авто, дані власника і вартість машини (на місці відбувається оцінка машини). Процес вилучення, швидше за все, буде відбуватися таким чином:

 

Місцева влада (з того моменту, як Кабінет Міністрів прийме постанову про видах транспорту, необхідного для військових) створять список автомобілів, зареєстрованих на тій чи іншій території. Але, власники вантажних моделей мають реєстрацію з часів СРСР, тому многий транспорт, швидше за все, може виявитися в несправному стані - цей фактор також будуть враховувати.

Сповіщати про вилучення збираються в письмовому вигляді або по телефону. Ніякої мови про зупинки посеред дороги не йде!

Не підлягають вилученню транспортні засоби в угоні або в непридатному для експлуатації стані.

Головна Топ тема

Безкоштовна консультація

Отримати консультацію

залишити заявку

залишити заявку

Задати питання юристу

Ваш запит відправлено!

Акция

Послуга